Dag 8: afronding van klussen en VBK - Reisverslag uit Oşorheiu, Roemenië van Roemeniëreis Genemuiden - WaarBenJij.nu Dag 8: afronding van klussen en VBK - Reisverslag uit Oşorheiu, Roemenië van Roemeniëreis Genemuiden - WaarBenJij.nu

Dag 8: afronding van klussen en VBK

Door: Hans & Annelien

Blijf op de hoogte en volg Roemeniëreis

27 Juli 2018 | Roemenië, Oşorheiu

Hallo uitgedroogde achterblijvers,

De leiding had bedacht vandaag om 7:45 aan het ontbijt te beginnen, dit in verband met de VBK waar extra dingen klaargezet moest worden. Als jullie onze blogs gevolgd hebben en jullie ons daardoor al een beetje hebben leren kennen weten jullie echter dat onze nachten erg kort zijn. Door de wekker die eerder ging dan normaal waren de wallen nog dikker dan de dikke Van Dale en zaten we uiteindelijk niet om 07:45 maar 08:10 aan ons ontbijt. Toen iedereen moeizaam het een en ander achter de kiezen had gewerkt konden we weer aan de slag.

Bij de VBK was het vandaag volgens goede Gaellemuniger traditie tijd voor oud Hollandse spelletjes en bij de klusprojecten was het tijd voor de finishing touch.
Arjan en zijn medeklussers hadden er zin in en vlogen er vol enthousiasme in. Misschien wel iets te enthousiast.. Arjan ging lekker met zijn kwast in de weer. De kozijnen moesten namelijk aan de binnen- en buitenkant gezchilderd worden. Arjan zag nadat de buitenkant gedaan was dat alles keurig afgeplakt was, hij realiseerde zich alleen niet dat het plakband wel aan beide kanten van het glas moet zitten voor het beste resultaat. Toen uiteindelijk het plakband werd weggehaald snapte Arjan er niks meer van, hij toch zo netjes binnen de lijntjes geschilderd? Maar niets bleek minder waar...

Op de VBK was vandaag ook weer genoeg te beleven. Het was fantastisch om Hongaarse kinderen te zien zaklopen, touwtrekken en spijkerpoepen.
De danscrew van gisteren, Niels en Jan-Anne, werd vandaag afgelost door Mark. Vol enthousiasme ging hij met zijn armen en benen in de weer om de kinderen de dansjes aan te leren. Het leek wel of Mark de tijd van zijn leven had en eindelijk zijn roeping had gevonden. Ook de kinderen genoten hier zichtbaar van. Ook was het weer tijd voor de sketch. Vandaag ging het bijbelverhaal over David en Goliath. Hans (met zijn grote mond) voelde zich wel geroepen om de rol van Goliath te spelen. Richard kreeg de rol van David en de rest beeldde het volk Israël en de Fillistijnen uit. Met zijn slinger met daarin de steen (een prop papier) gooide Richard vol overtuiging de schreeuwende Goliath neer. We zijn er zeker van dat er een aantal kinderen vannacht niet zullen slapen door het geschreeuw van Hans.

Bij klusproject 'de deur' was het ook een gezellige boel. Tim kan het namelijk goed vinden met de vrouw des huizes. Of was het misschien andersom, kon deze dame het goed vinden met Tim maar vond hij haar misschien toch iets te handtastelijk? Dat de liefde niet helemaal wederzijds was bleek wel toen voor vertrek Tim de vloer ging dweilen. De vrouw liep nietsvermoedend over Tims keurige maar nog natte vloer. Dit schoot Tim toch even in het verkeerde keelgat en hij riep in het Nederlands naar haar: "Nou, vut oprott'n!" Er hangt dus overduidelijk liefde in de lucht.

We moeten jullie trouwens vertellen dat we ontzettend dankbaar zijn dat Niels, Maran, Bart, Arjan en Tiemo nog levend in ons midden zijn. Dit omdat bij gebrek aan echte chaffeurs Alianne maar achter het stuur moest plaats nemen. Bart zijn ogen werden bij elke bocht en helling groter dan de gemiddelde plaatselijke watermeloen. Maar uiteindelijk hebben ze het allemaal overleefd en lagen ze uit dankbaarheid bij het uitstappen op hun knieeën de grond te kussen. Misschien moet Alianne dan toch maar eens haar rijbewijs gaan halen..

Dit was trouwens niet het enige incident op de terugweg. Toen de klusmannen op de terugweg in de auto met alle verfblikken en kwasten de auto wilden uitladen hadden ze de smaak van het klussen zo goed te pakken dat ze maar gelijk besloten de auto van dominee Visky ook maar een likje verf te geven. Een zekere Alienke van D. (die de chauffeur was) wilde weinig loslaten over de toedracht van het incident. Getuigen hebben ook Tiemo B. achter het stuur van een auto zien zitten maar daar zullen wij lopende het onderzoek geen verdere mededelingen over doen. Na ruim anderhalf uur schrobben zag de auto van dominee Visky er toch weer enigszins fatsoenlijk uit maar toch denken we dat we er goed aan zouden doen de diaconie collecte aankomende zondag te besteden aan nieuwe bekleding voor de auto van dominee Visky.

Kortom, er viel vandaag dus genoeg te beleven op onze laatste werkdag. Morgen is er tijd voor ontspanning maar nu gaan we ons snel klaarmaken voor de bonte avond. Hier horen jullie morgen vast en zeker meer over!

Veel liefs vanuit het 'koude' Osorhei,

Annelien & Hans

P.S. Alianne heeft trouwens gewoon een rijbewijs hoor... ;)

• 28 Juli 2018 - 06:43

Inge Cok-Beens:

'K heb elke avond genoten van jullie verhalen!! Wat mooi dat jullie zo je licht konden laten schijnen voor deze mensen die het zoveel minder hebben dan ons.
    Geweldig dat jullie zoveel lol hebben gehad

• 28 Juli 2018 - 09:06

Marianne:

De werkweek is afgerond.dankbare ouderen bij het klussen, zoveel kids op de Vbk die zo enthousiast zingen , ook de 2 toppers van stereo!!..wat een voorrecht om in liefde te gaan.schouder aan schouder in ZIJN wijngaard te staan.het was geweldig jullie belevenissen dagelijks te lezen ..Dank daarvoor..we wensen jullie veel sterkte bij het afscheid nemen van iedereen en voor maandag een gezellig dag en behouden terugreis. We zien er naar uit jullie weer te ontmoeten..
    Lieve groet opa Jan en Oma marianne

• 28 Juli 2018 - 10:33

Anneke En Arry Beens:

Lieve Roemenië gangers

Ook wij volgden iedere dag wat jullie deden in Palen en Osorhei, fijn dat jullie de kinderen zo'n mooie week hebben gegeven en dat de klusporojecten zijn afgerond!
    We wensen jullie voor vandaag een fijne vrije dag toe en veel plezier met raften ook wensen we jullie een gezegende zondag en een behouden terugreis toe en kijken nu al uit om jullie dinsdag te verwelkomen!

Liefs van Familie Beens en een dikke lik van Tara

• 28 Juli 2018 - 13:17

Familie Beens:

Wat een goed en mooi werk verricht allemaal!
    Bijna aan het einde!
    Goede zondag en een goede terugreis!!
    Dikke x voor tante Gerdien van Justin. Hij mist je al.
    Groet ons!!

• 28 Juli 2018 - 16:42

Geertje Fuite:

Fijn dat alles zo goed is verlopen. We hopen dat jullie vandaag ook een fijne dag vol ontspanning hebben
    gehad. Morgen een goede zondag gewenst en dan maandag weer richting thuis.Alvast een goeie reis gewenst.
    Groeten van fam. Fuite

• 28 Juli 2018 - 20:25

Familie Riezebos:

Mooi om te lezen wat jullie doen en beleven
    Hans en Annelien jullie hebben een leuk verslag in elkaar geflanst hoor
    Allemaal een goede Zondag, en Maandag een goede thuisreis toegewenst
    Hartelijke groet Dick en Herma Riezebos

• 28 Juli 2018 - 21:22

Fam Hammer:

Beste Roemenie gangers.

Wij hebben al jullie verslagen nog eens doorgelezen en vinden dat jullie daar ontzettend goed werk verricht hebben.
    Hier volgt een klein verslag wat wij de afgelopen dagen in Genemuiden beleeft hebben.
    Het was zo warm dat je nergens zin in had . s,morgens even naar bouwland tot 10 uur en dan als een tour de france renner huiswaarts en dan zitten in de kamer want daar was het het koelst [25gr].
    S,nachts weinig slapen alle ramen wijd wagen open half in de nacht een beetje ruzie met wederhelft in verband met F-16s opde kamer [muggen] gevolg ramen dicht , gevolg sauna even wachten wederhelft sliep weer ramen open .
    Vrijdag het zelfde ritueel als je overdag door Genemuiden fietste zag je bijna niemand kwam je langs een put in destoep kon je het riool ruiken niet lekker hoor vrijdag middag 4 uur was het 38.4 gr bij ons achter het huis.
    Zaterdag lekker buitje gehad en lekker afgekoeld .
    Vrijdag ben ik nog bij je in huis geweest Gerdien 28.5 in de kamer [ hi hi]
    Nog een goede zondag en een behouden thuis komst.

H.G Pa en Ma Hammer