Dag 1: De heenreis
Door: Rosalie en Alianne
Blijf op de hoogte en volg Roemeniëreis
20 Juli 2018 | Roemenië, Oşorheiu
Gisteravond om 20.00 hebben jullie ons uitgezwaaid. Daar gingen we, zonder onze ouders op reis. Eenmaal in de bus zat de sfeer er meteen goed in, er werd muziek gedraaid, spelletjes werden gespeeld en de eerste dutjes werden na een aantal uren ook gedaan.
Om 23.00 werd er een vriendelijk verzoek tot stilte gedaan. Vooral Tiemo heeft op dit punt erg goed zijn best gedaan. Na twaalven werden er bij de eerste stop bij de gouden boog wat kipnuggets en burgers genuttigd, ook werden er tanden gepoetst. Hierna was het echt tijd om te gaan slapen. Op allerlei plaatsen werd er geslapen, onder de stoelen, in het gangpad en ja… zelfs op de stoelen! Helaas kon niet iedereen de slaap vatten, en werd er rond 02.30 nog een potje presidenten gespeeld.
Toen het licht werd werden de eerste mensen weer wakker en dacht meneer Van Olst grappig te zijn door iedereen als volgt te wekken: ‘Goeeeedemorgen allemaal!!!’. Niet iedereen was hiervan gediend en na een paar vernietigende blikken was de stilte wedergekeerd.
Na een stevig ontbijt zat de gezellige sfeer er meteen goed in.
Toen Anneroos hoorde dat we nog maar een uurtje hoefden te reizen verscheen er een grote glimlach op haar gezicht. Deze veranderde echter snel in een grote teleurstelling toen bleek dat we nog 12 lange uren te gaan hadden.
Desondanks werden de Nederlandse meezingers aangezet en zong iedereen uit volle borst mee… behalve Tiemo, hij kon ons wel schieten, maar wij zongen vrolijk verder… Boontje komt om zijn loontje!
Na weer een aantal spelletjes, snoepjes, drankjes en chipjes was het dan eindelijk zo ver… PIZZAAA!!! Over deze pizza is wel iets vreemds te vermelden volgens Anneroos… Er zat naast de tomatensaus, kaas en ham ook voedselvergiftiging op haar pizza!!! Na een belletje met het thuisfront bleken zij hier helemaal niet vreemd van op te kijken… Dit was namelijk bij hen allang bekend!
Na de pizza kwam de beddenrace, Tiemen stapte gericht naar de bus en nam met zijn pet en kussen plaats op de trap. Pet achterstevoren dit was aldus Tiemen aerodynamischer tijdens het rennen. Het bleek dat hun race een kleine (voor sommigen ongewenste) onderbreking kreeg, namelijk de dominee… Ds. Visky moest namelijk middenin het parcours een hand… Een flinke tegenvaller…
Eind goed al goed, iedereen is geïnstalleerd, alle koffers zijn uitgepakt, de bedden zijn opgemaakt, de helft slaapt, de andere helft gaat straks,
Sloaplekker en tot murn!
Groetjes, Alianne en Rosalie
21 Juli 2018 - 06:17
Fam Kolk:
Zo de lange reis achter de rug. Nu mooie herinneringen maken aldaar! Veel plezier! -
21 Juli 2018 - 07:52
Fam. Fuite:
Hoi, hele fijne tijd daar, komt vast goed! Klinkt allemaal al gezellig! Groetjes, fam. Fuite -
21 Juli 2018 - 07:53
Fam Barneveld :
Leuk om zo met jullie belevenissen mee te lezen,
Succes vandaag en gezegende dagen toegewenst!
Groetjes Arjan & Jo, Jan en Sanneke -
21 Juli 2018 - 09:16
Fam Groothuis:
Na een lange reis, en hopelijk een beetje nachtrust, vandaag een mooie dag tegemoet
Een goede tijd toegewenst samen.
Groeten Fam W Groothuis.
21 Juli 2018 - 09:16
Marianne Beens:
Fijn dat de reis goed verlopen is en Jullie veilig aangekomen zijn. Foto's zien er gezellig uit.. Succes met de voorbereidingen .. We denken aan Julie.. Lieve groet van opa Jan en Oma Marianne -
22 Juli 2018 - 21:53
Familie Van Der Schee-Kolk:
Hi lieve Roos en alle andere mede reizigers;
Wat ontzettend gaaf en dapper dat jullie dit ondernemen
Echt leuk om jullie belevenissen mee te lezen elke dag!!
Heel veel liefde en zegen met en voor de mensen daar!!!
Liefs en zegen van ons;
Fam van der Schee